Boraink

Egy egészségesebb, fenntarthatóbb világra törekszünk és ez az általunk készített borokban is érezhető. A lehető legkevesebb beavatkozással készülnek, tükrözve a termőhely jellegét, adottságait.

Svojsen 2019

Svojsen 2019

Száraz fehérbor. A fajta Szürkebarát-Királyleányka-Rajnai rizling keresztezéséből született. Aromája a Királyleánykára hajaz, eleganciáját a Rajnai rizling adja. Gyümölcsös, könnyed, kellemes bor. Tyúkhúsleveshez és zöld salátákhoz egyaránt jó választás.

Királyleányka 2018

Királyleányka 2018

Száraz fehérbor. Könnyed, gyümölcsös, enyhén virágillatú. A muzslai szőlőhegyen az egyik alapfajta. Hal-, és gombás ételek, könnyű sajtok mellé javasolt fogyasztása.

Olaszrizling 2018

Olaszrizling 2018

Száraz fehérbor. Fél évig finom seprőn érlelődött. Csalán és rezeda kísérője a kissé sem tolakodó élesztős illat. Ömlő ásványosság. Kitűnően közvetíti a termőhely jellegét. Saláták mellé, halételekhez, csirkés szendvicshez kiváló, de akár mangalicatepertő kísérője is lehet.

Veltliner #2 2018

Veltliner #2 2018

Száraz fehérbor. Muzslai "fordítás". A 28 mustfokkal szüretelt, kipréselt szőlőre felöntött azonos évjáratú újbor alkoholos erjedéséből született. A 14 %-os alkoholtartalom, s mindössze 2 gramm maradék cukor és a magas ásványtartalom jelenlétének eredménye ez a különleges bor. Szárnyas sültekhez, malac sültekhez, sült- vagy rántott halakhoz remekül illik.

Nagyapám bora 2018

Nagyapám bora 2018

Száraz fehérbor. Nagyapám emlékére készült. A három muzslai alap szőlőfajta- Királyleányka, Olaszrizling, Zöld veltelíni házasításával. Hársfa és gyermekláncfű illata és szalmasárga színe megnyerő, örömmel fogyasztható bor. Jól illeszthető a füstölt sajtokhoz, grillezett halhoz vagy grillezett zöldségekhez. Virágos, mézes zamata miatt kajszis túrótortához is válasszuk bátran!

Veltliner #3 2018

Veltliner #3 2018

„Orangewine” - A 28 mustfokkal szüretelt szőlő héjon erjedt 2 hétig. A 15% alkohol, a 4 gramm maradék cukor és az 5 gramm sav narancsos-feketeteás , aperitifként is fogyasztható, elegáns harmóniává olvad össze. Lágy sajtokhoz, füstölt húsokhoz illik, zöldség-krémlevesekhez kitűnő. Próbáljuk ki fűszeres mézeskaláccsal is.

Pink Muscat 2020

Pink Muscat 2020

Száraz rózsaszín bor. A rózsaszín muskotály nem vörösborszőlő, ezért a bort sem hívhatjuk rosénak. 2 hétig héjon erjedt. Illata egészen megnyerő, málnás-rózsás és ezt a zamatot az íze is tükrözi. Rendkívül megnyerő, kedves bor. Vigyázat! Kortyolgatása boldogságot okoz! Friss gyümölcsös, jeges desszerthez, és málna sorbethez kiváló.

Kékfrankos 2018

Kékfrankos 2018

Száraz vörösbor. Élénk savú, gyümölcsös bor. Ribizli, ibolya, vanília. 2 évig tölgyfahordóban érett. Sült disznó- és marhahúsokhoz, paprikásokhoz, vadpecsenyékhez, márvány sajthoz jól illik.

Duna 2018

Duna 2018

Száraz vörösbor. Fekete áfonya, szeder és meggy találkozása. Kortyban érezzük a csokoládét. Meleg sonkához, pácolt liba-kacsa ételekhez, ementáli sajthoz remekül illik. Felelőtlenség lenne csokoládé szufléhoz nem ajánlani!

Danubius 2018

Danubius 2018

Száraz vörösbor. A szőlőfajtát a Dunaj egyik leszármazottjának tekinthetjük, hisz értékes tulajdonságokkal rendelkező ősei mellett talán hozzá hasonlít a legjobban. Palackban érlelés során több oldalát ismerhetjük meg. Néha a Cabernet sauvignon fűszeressége, máskor a Castets savassága vagy épp a Saperavi gyümölcsössége kerül előtérbe. A Dunaj szedres csokoládés jellege pedig állandóan jelen van a borban. Fűszeres, sós és füstölt húsok, és a kemény sajtok remek kísérője lehet.